СДВР привика лидери на Сектор "Г" в навечерието на мача с Левски

Разпитват ги за събития около търга за емблемата, който се проведе на 30 март

OFFNews 19 октомври 2017 в 13:53 1703 0

СВДР привика на разпит лидери от агитката на футболен клуб ЦСКА-София във връзка с жалба на синдика Дора Милева заради проваления първи търг за емблемата и имуществото на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД през тази пролет, информира БТА.

Тогава дамата от Кърджали се оплака заради възпрепятстване на работата й, опити за оказване на натиск и отправяне на заплахи, включително и за живота й.

Любопитното е, че търгът се проведен на 30 март и ако действително към Милева са отправяни такива страховити заплахи, то остава открит въпросът защо СДВР реагира половин година по-късно?

Насроченият за края на март търг пропадна, след като фенове и млади футболисти на "червените" блокираха входа на стадион "Българска армия" в Борисовата градина и не допуснаха пристигналият с оферта представител на аматьорския клуб ЦСКА 1948 Никола Газдов да я подаде.

Той беше строго охраняван от десетки полицаи, защото появата му предизвика бурно недоволство от страна на насъбралото се множество, което смята, че парите идват от пряк конкурент на ЦСКА-София от елита.

При установяване на виновниците синдик Милева щяла да заведе наказателни дела срещу тях.

Заради проваления първи търг Милева насрочи втори на 30 май в Кърджали, който беше спечелен от фирмата на феновете на "армейците" "Ред Енимълс" ЕООД с оферта от около 8 милиона лева. Сумата, обаче, все още не е внесена заради обжалвания на различни кредитори срещу разпределянето на парите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови