Сърбите помагат на Русия да излезе от изолацията във футбола

OFFNews 31 януари 2024 в 16:36 1258 1

Ud,mrk

Снимка championat.com

Руснаците търсят варианти да се върнат на международното футболно поле

Националният отбор на Русия по футбол ще бъде домакин на Сърбия в приятелски мач в Москва през март, което ще бъде първи футболен двубой на мъжкия национален отбор срещу европейски противник след нахлуването в Украйна през 2022 година.

Руският футболен съюз обяви в социалните медии в сряда, че срещата ще се играе на 21 март на стадиона на Динамо (Москва).

УЕФА потвърди, че е дала разрешение за мача и той ще важи и за световната ранглиста. Руските национални отбори и клубове не могат да участват в турнирите на УЕФА, но тази санкция не важи за приятелските двубои.

Нахлуването в Украйна доведе до отстраняването на Русия от международните футболни състезания, а руският национален отбор организира предимно приятелски срещи срещу отбори от Азия и Африка (б.р. с Ирак и Камерун у дома), както и един срещу Куба през ноември.

Сръбският футбол има тесни връзки с Русия, чиято държавна енергийна фирма "Газпром" все още спонсорира легендарния клуб Цървена звезда, след като бе изхвърлена от УЕФА като дългогодишен партньор няколко дни след началото на войната в Украйна.

"50 дни до мача Русия - Сърбия! Чакаме приятелската среща с братята", написаха от футболния съюз на страната-агресор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!