ЕС въведе нов пакет санкции срещу Русия

OFFNews 15 декември 2023 в 08:55 1725 5

диаманти

Снимка Pexels

Диаманти.

Европейският съюз одобри нов пакет от санкции срещу Русия. Той включва забрана за внос на руски диаманти в ЕС, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Европейските лидери, които се събраха на среща на върха в Брюксел, приветстваха приемането на този нов пакет, 12-ият след руското нахлуване в Украйна на 24 февруари 2022 г. ЕС също така ще предприеме стъпки за подобряване на ефективността на санкциите срещу руския петрол.

Москва е обвинена, че финансира част от войната си срещу Украйна благодарение на доходоносната търговия с диаманти, която ѝ носи между четири и пет милиарда долара годишно.

Забраната на ЕС ще обхване естествените и синтетични диаманти и бижута от януари, а руските диаманти, шлифовани в други страни - от септември.

Белгия изрази своите резерви към тези санкции, одобрени от страните от Г-7. Страната предложи система за проследяване. Така ще направи санкциите ефективни, без да наказва собствената си индустрия с диаманти, процъфтяваща в Антверпен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

5

6екеr4о

15.12 2023 в 12:30

Напълно съм съгласен с уважаемия Дж. Дж., но искам да припомня една история от преди няколко месеца, която ако не беше трагична, щеше да бъде комично бомбастична. Естонската министър - председателка Кая Калас официално отправи апел към местните фирми да преустановят деловите си отношения и доставките за руССката федерация!

Просто умът ми не го побира, отправен е апел, възвание, молба, смешен плач и/или плачещ смях!?! Държавата им няма други механизми да преустанови престъпните доставки, ами апелира!

И това се случва в Прибалтика, където всички много добре знаят и помнят какво е съветски комунизъм и азиатски рашистки империализъм... Просто чудничко!!!

2073

4

Johnny B Goode

15.12 2023 в 11:28

Абе, импотентния бот отдолу. Писна ми вече от твоята виагра. Тука всинца сме потентни, дай нещо друго. Как да изкарваме по $1000 на ден без да ставаме от дивана например.

2099

3

Mateevk

15.12 2023 в 10:38

Много е просто. Когато санкциите не работят, трябва да се затегне контрола по спазването им и да се въведат още санкции. Когато оръжието не стига, трябва да се произвежда и дава още и по-модерно оръжие. Ако и то не стигне, на Украйна трябва да се върне ядрения статут или пък да се приеме в НАТО дори и без окупираните територии. Друг изход няма. Вчера Путин каза, че играе ва банк и равен мач не може да има. Тежко ни, ако сме от страната на губещите.

345

2

Джендо Джедев

15.12 2023 в 09:57

Шекерчо,

Не, трябва просто да се следи да не се заобикалят тия санкции. А иначе те и шефчетата в СССР се хвалеха с преизпълнени норми, с ръст и с валящи от небето бонбони и СССР изведнъж фалира. ;)

-529

1

6екеr4о

15.12 2023 в 09:28

Очевидно западните санкции срещу руССия не работят, даже Путлер вчера в традиционното си ежегодно "открито" общуване с ватниците са похвали, че руССката икономика щяла за тази година да отбележи ръст от 3,5% въпреки санкциите.

Путлер очевидно лъже, но когато санкциите не работят това означаво само едно единствено нещо: трябват още санкции!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика