Съдиите скочиха на президента на Славия Венци Стефанов

OFFNews 14 февруари 2021 в 12:00 2948 0

Съдиите скочиха на Венци Стефанов за обиди към съдията на Славия - ЦСКА

От Съдийската комисия към Българския футболен съюз реагираха остро на думите на президента на Славия Венцеслав Стефанов след загубата с 0:1 от ЦСКА на стадиона в "Овча купел".

Двубоят се изигра на изключително тежък терен, а победното попадение за червените падна в 24-ата минута, като негов автор стана Али Соу. След мача Стефанов упрекна съдията Никола Попов за негативния резултат.

"Съдията беше кастриран. Чудна работа как 16-ия кръг свири на ЦСКА, сега 17-ия пак на ЦСКА. Аз си го обяснявам, че е съвсем съзнателно. Нямам нищо против, двата отбора играха при много тежки условия. Доволен съм от футболистите на Славия, бореха се. Ако тези две греди бяха голове, резултатът щеше да е друг.

На такива терени е важно съдиите да имат коректно отношение. Още, когато видях назначението на Никола Попов ми стана ясно какъв ще бъде резултатът на терена. Само това отчитам като фактор за загубата. На такива терени е важно съдиите да имат коректно отношение", каза Стефанов.

Ето и реакцията на Съдийската комисия:

"Във връзка с изказване в медийното пространство на Венцеслав Стефанов. президент на ПФК Славия и член на Изпълкома на БФС след футболната среща между Славия и ЦСКА-София към главния съдия, СК при БФС счита, че:
Подобен тип изказвания са обидни за честта и достойнството на всеки един човек.

Подобни изказвания са неприемливи и уронващи престижа на футболната игра и футболното съдийство.
Трудът, който полагат футболните съдии е достоен за уважение, а не за подигравки и унижения.

Категорично заявяваме, че СК на БФС ще има нулева толерантност към подобен тип унизителни изказвания.
Тази футболна среща бе проведена при изключително трудни атмосферни условия, в които съдийството по никакъв начин не е повлияло на крайният резултат.

Подобно изказване от един дългогодишен футболен деятел и Президент на най-стария футболен клуб у нас е недопустимо, още по-малко от член на Изпълкома на БФС.

СК на БФС си запазва правото да сезира Комисията по етика и феърплей към БФС".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!