ЦСКА започна с победа пролетния полусезон

OFFNews 13 февруари 2021 в 19:26 1956 0

Отборът на ЦСКА стартира с победа като гост над Славия в първия пролетен кръг на първенството.

"Червените" се утвърдиха на второто място във временното класиране, като изместиха Локомотив Пловдив и изостават на три от лидера Лудогорец, който обаче е с мач по-малко.

Двубоят на стадиона в "Овча купел" се изигра при много тежки условия - обилен снеговалеж и ниски температури, което се отрази на качеството на футбола.

Все пак гостите показаха повече воля за победа и стигнаха до нея чрез голмайстора си Али Соу, който се възползва от асистенция на Брадли Мазику в 24-ата минута.

Загубата остави Славия на предпоследното място в класирането с 12 точки.

В друг интересен мач от кръга Берое победи Ботев във Враца с 2:1. И двата гола за заралии отбеляза завърналият се в тима ветеран Мартин Камбуров, който вкара победното попадение със задна ножица в добавеното време.

40-годишният нападател откри в 13-ата минута от дузпа. Врачани изравниха 6 минути по-късно чрез Мартин Николов.

Развръзката настъпи в добавеното време, когато Камбуров спря на гърди центриране отляво и с отлична задна ножица прати топката във вратата за крайното 2:1. Това беше гол №248 за първенството на сметката на Камбуров, който по този начин е вече само на 5 попадения от рекорда на легендарния Петър Жеков.

Черно море и Локомотив (Пловдив) пък не успяха да стигнат до победата на стадион "Тича" във Варна, след като завършиха 0:0 в двубой, в който статистиката отчете само един точен удар по посока двамата вратари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!