Руските клубове се отказват от лагери в Турция

OFFNEWS 19 декември 2016 в 21:57 10168 1

Убийството на руския посланик в Турция Андрей Карлов вещае нови трусове в отношенията между Москва и Анкара.

Спортът също няма да остане настрана. Руските клубове вече планират да анулират предвидените зимни лагери в южната ни съседка. По традиция и много български клубове се готвят в Турция, като имаха вече договорени контроли с тимове от руския елит.

"Възможно е да се вземе решение на ниво изпълком на руската футболна федерация. Всеки член може да внесе подобно предложение, което да влезе в дневния ред на най-близкото заседание. Въпросът вече се обсъжда в самите клубове", коментира директорът по безопасността на руската професионална футболна лига Александър Мейтин.

Президентът на лигата Сергей Прядкин е още по-песимистично настроен.

"Според мен се отива към влошаване на отношенията между Русия и Турция. Трудно е да се говори за някаква самостоятелна реакция на футбола, тъй като очакваме инструкциите на министерството на външните работи.

Поддържаме добри отношения с турските си колеги. Тероризмът е еднакъв навсякъде. На Краснодар му предстои мач от Лига Европа в Турция. Убеден съм, че местните власти ще направят всичко необходимо за сигурността, но не знаем все още каква ще е реакцията на ръководството на страната", коментира Прядкин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови