'Руския Меси' подписа с ЦСКА

OFFNews 28 май 2019 в 13:49 2135 0

ЦСКА продължава с ударната селекция за новия сезон. Ден след привличането на шотландския нападател Тони Уот, червените обявиха привличането на руския офанзивен халф Денис Давидов. Новината беше оповестена от официалния сайт на клуба от Борисовата градина. При първите си изяви за Спартак преди 5 години, Давидов е смятан за един от талантите на руския футбол. Наричат го Руския Меси, а очакванията към него са огромни. 

"Армейци,

ЦСКА се подсили с офанзивния халф Денис Давидов. Навършилият наскоро 24 години руснак премина успешно медицински прегледи и парафира с армейците за 3 сезона.

Давидов действа на позицията зад нападателя или по крилата. Той е продукт на школата на гранда Спартак Москва, като за първия тим записва 44 мача и едно попадение, а с московчани печели титлата, Kупата и Суперкупата на страната. Отделно за втория тим вкарва 33 гола в 90 срещи.

Още в първите си изяви при професионалистите футболистът загатва за огромен потенциал и е смятан в родината си за един от най-големите таланти. През 2015 година под ръководството на Фабио Капело получава две повиквателни за националния тим и дори дебютира в контрола срещу Казахстан.

Впечатляващ е активът му за юношеските и младежките гарнитури на "Сборная", където отбелязва 28 гола в 50 двубоя. Последният сезон Денис Давидов играе като преотстъпен за латвийския Спартакс Юрмала и руския втородивизионен Нижни Новгород, взимайки участие общо в 19 мача и разписвайки се 3 пъти", написа сайтът на червените.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови