Роналдо назова най-големите съперници за Златната топка

OFFNews 24 юли 2017 в 17:01 4487 0

Снимка Facebook: Cristiano Ronaldo

Лионел Меси и Гонсало Игуаин са сред основните конкуренти за Златната топка според суперзвездата на Реал Мадрид - Кристиано Роналдо.

Нападателят е наясно, че е изправен пред огромна борба за запазване на короната си, след като във врата му дишат лидерите на Барселона и Ювентус.

Роналдо не пропусна да спомене и нападателят на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски, както и съотборникът на Меси в Барса - Неймар.

"Трудно ми е да спомена само едно име. Нивото на което се намирам е като в други спортове - Формула 1, НБА... Най-добрите спортисти винаги следват най-добрите.

Винаги ще има битка между мен и конкурентите ми. Става въпрос за играчи като Меси, Неймар, Левандовски, Игуаин... Битката между нас е здравословна и тя ме мотивира да ставам по-добър с всяка следваща година.

Най-добрият винаги иска да се състезава с най-добрите. Това ме поддържа винаги концентриран. Знам, че никога не бива да губя фокус, защото някой друг ще заеме мястото ми на върха.", сподели Роналдо пред "ESPN".

Суперзвездата на Реал Мадрид прави самостоятелно турне по време на своята лятна ваканция. Португалецът ще си почива до 5 август, а тези дни радва хората в Китай.

Португалецът направи впечатляващ сезон, като спечели най-престижния европейски клубен турнир, както и Ла Лига. Ако Кристиано триумфира отново с най-престижната индивидуална награда, тя ще бъде негова пета и той ще изравни големия си конкурент Лионел Меси. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови