Роналдо, Меси или Гризман? ФИФА обявява своя номер 1 тази вечер

OFFNews 09 януари 2017 в 18:09 4254 0

Роналдо пусна своя снимка от Цюрих, на която е с двете си сестри и майката Долорес

Лионел Меси, Кристиано Роналдо или Антоан Гризман? ФИФА ще съобщи своя номер 1 за миналата година на церемония в Цюрих, която започва в 18,40 българско време.  Може да я гледате тук.

За най-добър треньор се борят Клаудио Раниери, направил чудото с Лестър, европейският шампион с Португалия Фернандо Сантош и победителят в шампионската лига Зинедин Зидан (Реал Мадрид).

ФИФА ще раздели още купи награди. Любопитна е тази за най-добра публика, като се борят АДО ден Хааг, Борусия Дортмунд и агитката на Исландия.

Награди ще има и за най-добра дама във футбола, най-добър треньор на дамски тим, призът "Ференц Пушкаш" за най-красив гол, наградата за Феърплей. При страхотните попадения са номинирани изпълненията на бразилецът Марлон от Коринтиас, Данаушка Родригес от дамите на  Венецуела, Мохд Фаиз Субри от Малайзия. Вижте всички номинирани голове:

В гласуването тежест с 50% имат селекционерите и капитаните на националните отбори (по 25%). 25% отиват за гласовете на феновете. Последната четвърт е за специална група от представители на медиите. Гласуването е направено между 4 и 22 ноември миналата година.

ФИФА реши да върне приза, който за известен период беше обединен със "Златната топка" на "Франс футбол". Наградата на френската медия, която минава за най-авторитетната в света на футбола, спечели Кристиано Роналдо. Португалецът е фаворит и в Цюрих тази вечер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови