Роналдо мълчи след разпита пред съдията

OFFNews 31 юли 2017 в 15:21 1030 0

Кристиано Роналдо подмина с мълчание очакващите го журналисти след старта на делото. Нападателят бе разпитан в съда по обвинение в укриване на данъци.

Звездата остана малко повече от час в съдебната зала, където отговаряше на въпроси за невнесени суми в размер на около 15 милиона евро. Португалецът обаче не пожела да каже нищо пред медиите.

"Всичко е наред, ще има съобщение до медиите по-късно", обеща адвокатът му на ядосаните журналисти, които после получиха копие от речта на футболиста.

Роналдo е прочел дълга декларация, в която е обяснил, че е невинен. Той е отказал да ползва преводач. След това носителят на "Златната топка" напусна залата. 

Нападателят на Реал Мадрид е спестил на испанската хазна 14,7 млилиона евро от имиджовите си права в периода 2011 - 2014 година.

Обвинението твърди, че разполага с доказателства, според които европейският шампион е ползвал услугите на офшорни фирми от Вирджинските острови и Ирландия, за да укрие данъците.

Нарушенията му са четири - по едно отделно за 2011, 2012, 2013 и 2014 г. За всяко едно от тях се предвижда затвор от 2 до 6 г. Прокуратурата обаче ще настоява за общо минимум 7 години зад решетките.

Ако бъде признат за виновен, Кристиано ще трябва да плати въпросните 14,7 млн. евро и още почти толкова във вид на глоба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!