Роден талант ще играе в легендарен английски клуб

OFFNews 23 юли 2017 в 14:43 3523 0

Снимка Facebook: Kun Temenuzhkov

Българският талант от детско-юношеската школа на Барселона Кун Теменужков става част от легендарния Лийдс, който се подвизава във втората по сила дивизия на Англия - Чемпиъншип.

Новината бе съобщена от неофициалния акаунт на академията на клуба "Lufcyouth" в социалната мрежа Туитър. Родният юношески национал се раздели с Барса след края на сезона и преминава в тима от стадион "Елън Роуд" като свободен агент.

Според информацията нападателят от школата на Барселона ще премине като свободен агент в Лийдс и ще играе за резервния състав - този до 23 години.

Теменужков направи сериозно впечатление с изявите си в "Ла Масия" (школата на испанския гранд) и дори заигра за националния отбор на България до 17 години.

Той пристигна в Барселона през 2014 г. след като игра във Фрага, Лейда и Бордета. Освен испански, говори и бащиния си турски език.

Лийдс е 3 пъти шампион на Англия, веднъж е носител на купата на страната и купата на лигата, участник е на финал на Купата на европейските шампиони.

Макар през този сезон да се подвизава във втория ешелон на английския футбол, тимът не крие амбициите си да се завърне в елита.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!