Роберто Карлош идва за мача на Бербатов

OFFNews 21 април 2017 в 13:28 2610 0

Бившата бразилска звезда на Реал Мадрид Роберто Карлош е поредното голямо име, което ще вземе участие в благотворителния мач, организиран от Димитър Бербатов и Луиш Фиго. Това обяви бившият български национал в официалния си профил във Facebook. Благотворителният мач между отборите на Бербатов и Фиго ще се състои на 14 юни на Националния стадион "Васил Левски". Карлош ще облече фланелката на тима на Луиш Фиго.

"Той е световен шампион с Бразилия от 2002 г. За същата година е и втори за "Златната топка", изпреварен само от съотборника си в националния отбор и "Реал" (Мадрид) - Феномена Роналдо. Печелил е 2 пъти Копа Америка, триумфирал е и в Купата на конфедерациите. Известен е като най-офанзивно настроения ляв бек в историята на футбола, а от пряк свободен удар можеше да изстреля топката като истински снаряд - със 169 километра в час.

Присъедини се към "Реал" (Мадрид) през 1996 г. и прекара 11 много успешни сезона в клуба. Макар и защитник, вкара цели 71 гола за "Реал". Три пъти триумфира в най-престижния турнир - Шампионската лига. 4 пъти е шампион на Испания.
Първият от отбора на Луиш Фиго за 14 юни:) Роберто Карлош! Очакваме го в София", написа Бербатов в официалния си профил.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови