Резерва в ЦСКА ще спира Кристиано Роналдо

OFFNews 08 ноември 2019 в 08:03 1940 0

Доскорошният непоклатим титуляр на вратата на ЦСКА Витаутас Черниаускас ще има честта да се изправи срещу Кристиано Роналдо в евроквалификациите. Въпреки че не изживява най-добрите си дни на клубно ниво, литовецът не е загубил доверието на селекционера на националния отбор Валдас Урбонас, който го направи първи избор за вратата на Литва.

Той попадна в състава за мача с Португалия и контролата с Нова Зеландия. На 14 ноември прибалтийската страна ще гостува на Роналдо и компания в Алгарве.

Мачът е единствено за престиж за Черниаускас и колегите му, тъй като Литва е твърдо на последно място и може да се намеси единствено като арбитър между борещите се за второто място Португалия и Сърбия, тъй като Украйна е далеч напред. Черни бе титуляр в последните две квалификации за отбора си, в които Литва загуби с 0:2 от Украйна като гост и с 1:2 от Сърбия у дома.


На 10 септември Литва катастрофира с 1:5 от Португалия у дома, като тогава Ернестас Шеткус бе на вратата на домакините. Интересно е, че Шеткус е бивш вратар на Ботев (Пловдив) от сезон 2012/13, а в онзи мач Кристиано Роналдо вкара цели 4 гола.

Сега обаче Черниаускас ще има възможност да “заключи” вратата си за мегзвездата на световния футбол и да покаже, че несправедливо бе оставен като втори избор в ЦСКА от треньора Милош Крушчич за сметка на бразилеца Густаво Бусато, пише още “Меридиан Мач”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови