Реконструкцията на 'Армията' ще излезе 60 милиона лева

OFFNews Последна промяна на 04 април 2020 в 11:08 1011 0

Бившият футболист и директор в ЦСКА Георги Илиев коментира оценката на стадион "Българска армия" и базата на Панчарево в размер на 32,5 млн. лева.

Сумата беше посочена от комисия оценители, като това ще е вноската, с която държавата ще участва в съвместното дружество с "червените". От клуба трябва да внесат парична равностойност.

"Каквато е оценката - такава. Това няма голямо значение, тъй като тези пари така или иначе би трябвало да влязат в реконструкцията на стадиона. Реално това е гаранция, че клубът ще направи съоръжението.

А действително "Армията" вероятно ще струва не по-малко от 60 милиона. И друг път съм предлагал да се продаде името на стадиона на някой голям спонсор, който да помогне със сумата. Оттук вече не виждам какво може да спре реконструкцията.

Беше измислено как да се случат коректно нещата между клуба и държавата. Най-важното е, че феновете подкрепят това намерение. Стадионът е най-важното, а не толкова трофеите в тази ситуация.

Все още не съм чул играчите или треньорите да са си намалили заплатите. Според мен инициативата трябва да дойде от тяхна страна. В този момент е редно да се помогне на клуба по този начин", заяви Илиев пред "Тема спорт".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови