Реал Мадрид удари Барселона в Ел Класико

OFFNews 16 октомври 2022 в 19:23 1001 0

Футбол

Снимка Getty Images

Реал Мадрид наказа лошо каталунците

Отборът на Реал Мадрид спечели с 3:1 "Ел Класико" срещу Барселона в един от най-жадуваните от феновете мачове и оглави еднолично временното класиране на испанската Ла Лига. Двата колоса бяха равни на върха преди двубоя на "Сантяго Бернабеу", но отборът на Карло Анчелоти вече има три точки преднина в класирането.

Реал Мадрид поведе в 12-ата минута, когато Винисус се откъсна сам срещу Марк Андре тер Щеген, който отрази първия удар. Топката обаче попадна в Карим Бензема и той я изпрати във вратата на гостите с удар от десетина метра.

Федерико Валверде пък покачи на 2:0 в 35-ата минута и първото полувреме завърши именно с два гола преднина за "белите". Той получи топката на дъгата от Ферлан Менди и я изпрати в мрежата зад Тер Щеген със силен удар.

Ферлан Торес намали за Барса в 83-та минута, когато получи подаване от Роберт Левандовски и се разписа на празна врата, но Реал Мадрид отбеляза още един гол в добавеното време. Родриго бе съборен в наказателното поле и сам вкара дузпата за крайното 3:1.

До първото "Ел Класико" за сезона отборът на Барселона бе допуснал само един гол и нямаше поражение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!