Реал Мадрид измъква Лаутаро Мартинес под носа на Барселона

OFFNews 14 септември 2020 в 15:38 2823 0

Считаният за сигурен трансфер на аржентинския голмайстор Лаутаро Мартинес от Интер в Барселона няма да се осъществи. Нещо повече - футболистът ще премине в големия съперник на каталунците Реал Мадрид, твърди Sport Mediaset.

Италианците са пазили тези преговори в най-строга тайна заради разговорите с Барселона, които бяха станали обществено достояние.

От Барселона дори определяха Лаутаро като една от основните цели в настоящия трансферен прозорец. Събитията в Барселона, чиято кулминация беше искането на Лионел Меси да си тръгне, явно са разколебали сънародника му за трансфер.

Заплатата на Мартинес в Реал ще бъде около 8 милиона евро годишно. Това е с 3 милиона повече от получаваното в Интер, но е и с 2 милиона по-малко, отколкото предлага Барселона.

През миналия сезон 23-годишният аржентинец изигра 49 мача за състава воден от бившия треньор на Ювентус Антонио Конте, като вкара 21 гола и направи 7 асистенции.

Междувременно уругвайският нападател Единсон Кавани, който е свободен агент, се е предложил на Барселона, твърди Sport.es.

33-годишният Кавани игра за Пари Сен Жермен от 2013 до 2020 година, но договорът му не беше продължен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!