Реал Мадрид и Манчестър Сити достигнаха 1/4-финалите на Шампионската лига

OFFNews 07 март 2024 в 00:08 963 0

Реал Мадрид

Снимка Getty Images

Реал Мадрид трепна, но продължава

Реал Мадрид се класира за четвъртфиналите в Шампионската лига. "Белите" направиха равенство 1:1 пред собствена публика с РБ Лайпциг и с общ резултат 2:1 продължават на четвъртфиналите.

Германският отбор пропусна няколко добри възможности да се добере поне до продължения, поставяйки под сериозно напрежение 14-кратния клубен шампион на Европа.

Преди почивката на два пъти Лоис Опенда беше близо до това да даде преднина в резултата за "червените бикове".

Три минути след началото на втората част отново Опенда не можа да открие головата сметка в двубоя в испанската столица, а вратарят Андрий Лунин се намеси решително след шут на нападателя на Лайпциг.

В 62-ата минута Петер Гулачи не позволи на топката да влезе в мрежата зад него след техничен удар на Родриго. Само три минути след това Джуд Белингам показа добър поглед върху играта и изведе Винисиус, който от наказателното поле даде аванс в полза на мадридчани.

В 68-ата минута Вили Орбан се възползва от центриране на Давид Раум и отблизо възстанови равенството, запазвайки интригата в двубоя.

Минута преди края на редовното време Родриго пропусна отново да се разпише във вратата на Лайпциг.

Във втората минута на допълнителното време беше най-драматичният момент в двубоя. Дани Олмо стреля от наказателното поле, но топката срещна напречната греда на вратата на Реал Мадрид и излезе в аут.

"Белите" нямат поражение в десет поредни мача във всички турнири. РБ Лайпциг е първият отбор, който не губи срещу мадридчани в Шампионската лига през настоящата кампания.

В другата осминафинална среща Манчестър Сити нямаше проблеми срещу Копенхаген и постигна успех с 3:1 пред собствена публика. Европейският шампион беше победил в първия двубой със същия резултат.

"Небесносините" поведоха още в петата минута чрез Мануел Аканджи. Той се разписа след центриране на Хулиан Алварес, който направи 2:0 само четири минути след това след неумела намеса на вратаря Камил Грабара.

В 29-ата минута датчаните достигнаха до почетен гол чрез Мохамед Елюнуси.

В допълнителното време на първата част Родри асистира за Ерлинг Холанд и той със силен удар направи 3:1. Норвежецът има шест гола в Шампионската лига и общо 29 през настоящата кампания.

След почивката двубоят се доиграваше, а в 66-ата минута Едерсон се справи с опит за удар на Магнус Матсон.

Манчестър Сити има 28 победи и 2 равенства в последните си 30 двубоя у дома в евротурнирите.

Копенхаген няма нито един успех в последните си осем гостувания в Англия, допускайки шест загуби.

Байерн Мюнхен и Пари Сен Жермен вече се класираха за четвъртфиналите в Лигата. През следващата седмица ще станат известни и останалите четири тима, който ще продължат напред в най-силния клубен турнир.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!