Реал Мадрид детронира Барселона в Испания

OFFNews 21 май 2017 в 22:47 4493 0

Реал Мадрид победи Малага с 2:0 в последния 38-и кръг на Ла Лига и триумфира за рекорден 33-ти път в историята си с титлата в испанското първенство.

Столичани поведоха в резултата още във втората минута. Защитата на домакините подари топката на Иско, който пусна извеждащ пас за Кристиано Роналдо, португалецът финтира вратаря и безмилостно реализира.

В 55-ата минута "Белия балет" удвои преднината си. След изпълнение на ъглов удар се заформи разбъркване в наказателното поле на Малага, където най-съобразителен бе Карим Бензема, който разстреля Камени за 2:0. Попадението остави съмнения за засада на френския нападател.

В другия мач от първенството игран по същото време шампионът от миналия сезон Барселона победи трудно с 4:2 Ейбар на стадион "Камп Ноу". Въпреки победата обаче каталунците ще се задоволят с второто място този сезон. Двубоят ще се запомни със скандалната дузпа, отсъдена за каталунците за цирково падане на Жорди Алба в наказателното поле и пропусната от Лионел Меси.

Шампионът Реал Мадрид завърши кампанията с 93 точки, следван от втория Барселона с 90, трети е Атлетико Мадрид със 78, а Севиля е 4-ти със 72.

Със спечелената рекордна 33-а титла от създаването на Ла Лига през 1929 година Реал остави далеч зад себе си големия конкурент Барселона. Каталунците имат едва 24 трофея. Трети, още по-назад, е Атлетико Мадрид с 10, следван от Атлетик Билбао (8) и Валенсия (6).

Шампионите на Испания са едва 9 на брой. Останалите четири са Реал Сосиедад (2 титли), Депортиво Ла Коруня (1), Севиля (1) и Бетис (1).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови