Разпадат ли се проектът "Верея" и новият формат на първенството?

OFFNews 18 май 2017 в 17:15 3848 0

Снимка ФК Верея

Удар след удар търпи измислената ни елитна футболна група днес. След съобщението, че УЕФА разследва мача Монтана - Славия (3:4) за залози плюс среща от второто ниво (OFFNews първи написа, че става въпрос за ЦСКА-София 2 - Царско село), проектът претърпя и финансов нокдаун.

От Верея обвиха, че ще бойкотират реванша с Пирин в събота, който е част от плейофите за Лига Европа. Причината е тривиална - 5 висящи заплати на футболисти и треньори.

Титулярите са отказали да играят. Иначе заралии взеха комфортно 1:1 в Благоевград. Очаква се спешна среща с клубния президент Галин Михайлов. Не е тайна, че парите идват основно от компанията на баща му "Трейс", която строи доста от пътищата в България.

Припомняме, Верея беше един от отборите, които беше спуснат "отгоре" в новия формат, с който БФС толкова се гордееше. Останалите са ЦСКА-София, Нефтохимик и Локомотив Горна Оряховица, всичките те влязоха без спортни резултати.

Хората на Боби Михайлов гарантираха, че новият формат означава честност, зрелища и финансов феърплей. Към момента трибуните пустеят, УЕФА ни разследва за тото на всички нива, а първи отбор е на път да се разпадне заради липса на пари. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови