Променят движението в центъра на София заради мача Левски-ЦСКА

OFFNews 07 юни 2023 в 11:19 1362 0

Снимка Район Средец

Движението в центъра на София ще се промени заради мача Левски-ЦСКА на Националния стадион "Васил Левски" тази вечер, съобщиха от Столичната община. 

Двубоят започва в 18.45 часа.

От Столичната дирекция на вътрешните работи съобщиха, че от 8до 21 часа се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието, на паркинга на моста пред стадиона.

От 12.00 до 21.00 часа ще са забранени престой и паркиране на югоизточното пътно платно на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" в участъка между бул. "Драган Цанков" и ул. "Ген. Гурко".

"Във връзка с провежданата спортна среща в следобедните часове е възможно да възникне временно затруднение в движението в централната градска част", се посочва в съобщението на СДВР. 

На изградени контролно-пропускателни пунктове в района на стадиона полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач.

Предприети са стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена и от интернет.

Феновете на "Левски" ще бъдат допускани на отворените входове на сектори А и Б, а феновете на "ЦСКА-София" – на сектори В и Г.

Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи (огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число парфюми и чадъри).

Ангажимент по охраната на спортната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. В дейността си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост. За да бъде избегнато струпване, приканваме зрителите да се възползват от по- ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 16:45 часа.

Преди, по време и след провеждане на футболната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на престъпления на територията на града.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови