Професионалните футболни прогнози - как се правят и защо е добре да ги следим?

OFFNews 22 декември 2021 в 09:43 3383 0

Футболните прогнози и залози станаха неизменна част от света на футбола. Любовта към тази игра, накара много от нейните почитатели освен да се наслаждават на играта, но и да правят прогнози и футболни залози на любимия си отбор. Професионалните футболни прогнози за мачове се изготвят на професионално ниво, след като се вземат предвид различните фактори, които съпътстват спортното събитие, и се прегледа статистиката. Всяка една среща или играч е подложена на задълбочен анализ, преди да се пристъпи към даването на прогноза.

Какво трябва да знаете за футболните залози?

Те се изготвят на база на материали, статистики и информация за дадена футболна среща или първенство от шампионската лига или дори кариерата на конкретен футболист. Разглеждат се всички фактори, които касаят спортното събитие, като се започне от състезателите и треньорите, позиция на отбора в класирането, факторите домакинство и гостуване, миналите мачове между двата отбора и резултатите от тях и други. Въз основа на цялата тази информация и на задълбочен анализ, се прави прогноза, която помага на феновете на даден отбор да направят правилния избор и залог.

Кой изготвя професионалните футболни прогнози?

Хората, които се занимават с тази не лека задача, се наричат типстъри. Това са професионалисти в областта на футбола, бивши треньори, спортни журналисти и всички други, които имат многогодишен поглед върху играта. Тяхната цел е, на база на факти и обстоятелства около даден мач, да оформят и предложат прогноза за нейния изход. В интернет има много сайтове за спортни залози, където всеки може да намери публикувани анализи и прогнози, свързани с футбола. Типстърите обикновено работят на хонорар към тези сайтове, като доходите им идват или от направени лични залози, или от таксите и абонаментите, които всеки желаещ да получи, заплаща при регистрация в съответния сайт.

Как се изготвят професионални футболни прогнози?

Задачата никак не е лесна и отнема доста време в четене на статистики, анализ на всички събрани факти около двата отбора, като тяхната подготовка или представяне на предишни мачове например. Под внимание се взимат и отбелязаните голове, изпълнените ъглови удари и дузпи, наказателните картони по време на срещите, треньорски рокади(ако има такива), премиите, които ще получат играчите за конкретния двубой, и много други. От съвкупността от всички тези факти се прави прогноза за резултата от предстоящия мач, като залози могат да се правят за крайния резултат от срещата, броя вкарани голове, може да се заложи и на точен резултат от срещата и още други варианти.

Защо е добре да следим професионалните футболни прогнози?

Има фенове, които разчитат предимно на късмета и на интуицията си, но това невинаги е достатъчно, за да направят правилния залог. Затова колкото и да разбирате от футбол и колкото и голям почитател да сте на даден отбор и да знаете всичко за него, добре е все пак, когато решите да залагате, да се доверите на хората, които имат по-обхватен и професионален поглед върху случващото се в света на футбола. Професионалните футболни прогнози невинаги са печеливши, но следенето им в дългосрочен план може да повлияе положително на вашите следващи прогнози и залози и на вашите бъдещи успехи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews