Пловдив отново се изнася край морето

OFFNews 08 август 2017 в 09:45 1565 0

Снимка Sportal.bg

Феновете на Ботев Пловдив отново ще окупират бургаските плажове, като поводът този път е предстоящия утре вечер финал за Суперкупата срещу Лудогорец. По традиция бултрасите ходят на плаж в деня на мач на любимците си в Бургас, където отборът домакинства цяло лято по време на европейската си кампания. Присъствието им е истинска атракция за туристите, а армията верни ботевисти се надява тимът им да ги зарадва с първи трофей за сезона.

От лекарският щаб на Ботев (Пловдив) правят всичко възможно, за да вдигнат на крака звездата на тима Тодор Неделев за предстоящия двубой. Халфът има разтежение, заради което пропусна последните няколко мача на своя тим. В последните дни обаче състоянието му рязко се подобрява и треньорът Николай Киров вярва, че той ще може да играе срещу "орлите".

Пловдивчани няма да имат официална тренировка на стадион "Лазур" преди мача в сряда. Снощи отборът тренира на своята база, а днес след сутрешното занимание "жълто-черните" заминават към морето, като ще се настанят в хотел в Ахелой. Причината за това решение на спортно-техническия щаб на Ботев е, че отборът добре познава обстановката на "Лазур" след трите мача в Лига Европа с Партизани (Тирана), Бейтар (Йерусалим) и Маритимо. В Пловдив на шега наричат "Лазур" дори своя втори дом.

През уикенда Ботев нямаше мач, тъй като отложи срещата си със Септември от 4-ия кръг на Първа лига. Това позволи на отбора да се подготви възможно най-добре за предстоящия сблъсък с разградчани в сряда.

Междувременно шефовете на Ботев спазиха обещанието си да подсилят отбора и вече договориха двама нови играчи. В клуба се очаква всеки момент да пристигнат бразилски халф и крило.

През този трансферен прозорец Ботев привлече четирима нови играчи. Това са Йордан Минев, Тони Тасев, Алваро Юлиано и Даниел Кайзер. В същото време пък клубът бе напуснат от трима - Антонио Вутов подписа с Левски, Георги Георгиев премина в молдовския Дачия, а последен си замина и Омар Косоко.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови