Плашат Русия с изхвърляне от Евро 2020

OFFNews 21 ноември 2019 в 08:14 2594 0

Отборът на Русия може да бъде изваден от участие на европейското първенство по футбол и олимпиадата в Токио догодина. Заплахата идва от Световната антидопингова агенция, която може да обяви тази в Москва в разминаване с хартата за борба със забранените вещества.

Причината била в несъответстве на данните, които са получени от лабораторията в Москва, и тези, придобити по други начини. Руснаците са се опитали да обяснят ситуацията, но не са били убедителни.

Последната дума ще има УЕФА, като се чака окончателния доклад на световната антидопингова агенция (УАДА), който ще излезе на 9 декември. Стигне ли се до такъв сценарии, то Русия няма да приеме и мачове от Евро 2020 в Санкт Петербург, тъй като ще има и забрана за домакинства на големи състезания.

Иначе Русия се класира убедително през квалификациите в група I, като завърши на второ място след Белгия.

В Русия приеха с насмешка информацията, като заявиха, че това е пълна глупост и заговор на англичаните, които не за първи път се опитвали да ги натопят.

"Лишаване от домакинство е прерогатив на УЕФА, а не на УАДА. Имаме договор с УЕФА и работим по организацията, за да направим домакинството незабравимо за всички наши гости", казва бившият генерален директор на организационния комитет по провеждане на Мондиал 2018 Алексей Сорокин.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови