Пирин изпадна, Етър оцеля, Дунав ще трепери

OFFNews 22 май 2018 в 00:53 2713 0

Отборът на Пирин Благоевград изпадна от Първа лига, след като загуби от Витоша Бистрица с 1:2 в реванша от баражите за оцеляване между двата тима, игран на стадион „Христо Ботев“ в югозападния град.

„Орлетата“ бяха спечелили първата среща в Бистрица с 1:0, но след днешното поражение бяха отстранени от своя съперник с общ резултат 2:2 и повече отбелязани голове на чужд терен. Витоша имаше само една победа през целия сезон, но успя да постигне втората си в най-важния момент и по този начин да запази шансове за оставане в елита.

В 60-та минута Радко Мутафчийски даде преднина на Витоша с гол с глава след центриране от фал, а решаващият момент дойде в 63-та минута, когато Григор Долапчиев от състава на гостите получи топката в наказателното поле, но бе в засада. Страничният рефер вдигна флага си, но главният съдия Тодоров игнорира своя колега и не спря играта.

Долапчиев се възползва от факта, че защитниците на Пирин спряха да играят и вкара втори гол за своя тим. До края на двубоя възпитаниците на Милен Радуканов успяха да върнат един гол чрез Костадин Ничев, но това беше всичко, до което стигнаха, и по този начин изпаднаха във Втора лига. Витоша от своя страна ще срещне Локомотив София в бараж за Първа лига.

Мястото си в елита запази пък Етър Велико Търново, който победи за втори път Дунав Русе. След 2:0 в Търново, "болярите" надвиха съперника си с 2:1 като гост и с общ резултат 4:1 спечелиха сблъсъка. Русенци ще играят решителен мач за оцеляване срещу втородивизионния Царско село, докато търновци ще се готвят за утвърждаване в елита, като този път може да бъдат без мениджъра си Красимир Балъков, който е спряган за пост в ЦСКА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!