Петър Хубчев: В живота съм нормален човек

OFFNews 12 ноември 2018 в 15:29 1230 0

Селекционерът на националния отбор Петър Хубчев отговори на въпроси на привърженици преди старта на лагера на "лъвовете" за мачовете от Лигата на нациите срещу Кипър и Словения. Хубчев говори в чат на живо в официалната страница на "трикольорите" във "Фейсбук". Хубчев говори по всякакви теми, като не липсваха и закачливи въпроси. Един от привържениците го попита за прословутата му каменна физиономия и защо така рядко се усмихва.

"Това са етикети, лепнати от пресата или от някои приятели, но аз в живота - близките ми хора смятат, че съм нормален човек. В работата си човек трябва да бъде сериозен. Е, има моменти, в които се радваме и се усмихваме, празнуваме. Но в по-голяма част от работата си, независимо дали е футбол, трябва да бъдеш много сериозен", заяви Петър Хубчев.

Някои футболисти като че ли се притесняват от очакванията, които се пораждат с всяка победа, но трябва да го приемат. Може би някои го виждат като бреме. Мотивацията е много важен фактор в спорта. Аз предпочитам индивидуални разговори с футболистите. И като се убедя, че това са подходящите хора, съм по-склонен да работя с тях - дори и да са с по-малки качества, но да са по-всеотдайни. С удоволствие бих организирал лагер за футболисти, които не са в селекцията. Всеки месец бих го правил, но така е съставен календарът, че е невъзможно да се случи", каза Хубчев.

"Най-важни при избора на играчи са хъсът и спортната злоба, а също и готовността да се раздадеш за националния отбор. Трябва да тичаш малко повече. В националния отбор никога не е стоял на дневен ред въпросът за подмладяване. Последното нещо, което ме интересува, са годините и от кой клуб идват играчите. Според мен имаме светло бъдеще, особено след откриването на базата в Бояна. Във всички възрастови групи имаме много добри момченца, но това не дава гаранция. Голямата крачка е от старшата възраст към мъжкия футбол", добави спецът.

"Имах едно предложение, когато започнах работата си - да направим списък с българчета, които живеят извън страната, и да ги следим. Аз знам поне 5 имена. Има добри такива футболисти", каза още Хубчев.

"Много е грешно да мислим, че сме фаворити срещу който и да е отбор. На базата на постижения отпреди 25 години ли сме такива?! Вижте къде играят футболистите на Словения и тогава ми кажете, че ние сме фаворити. Не съм аз човекът, който може да коментира и да изказва публично мнение и препоръки за вътрешното първенство.

Аз съм го изказвал много пъти пред когото трябва, но други хора трябва да го решават. Разликата между Лудогорец и другите не е толкова голяма вече. За мен Лудогорец продължава да е най-качественият отбор, но не с такава разлика", завърши националният селекционер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови