Петър Хубчев: В цяла България има расизъм

OFFNEWS 19 октомври 2019 в 08:36 4919 3

И докато се опитваме да убедим себе си и света, че проблем с расизма в България няма, а наши сънародници в чужбина страдат от позорното клеймо, бившият национален селекционер Петър Хубчев каза в прав текст пред “Билд”, че се е сблъквал с него по стадионите в цялата страна.

Треньорът на Левски беше потърсен за коментар от популярното германско издание на скандала по време на евроквалификацията с Англия в понеделник, довела до искане и получаване на оставката на президента на БФС Борислав Михайлов. Вчера той официално отстъпи поста, като до конгрес централата ще бъде ръководена от вицепрезидента Михаил Касабов.

“България има проблем с расизма. Навсякъде в страната, където съм работил, аз самият съм имал проблеми. За мен тези хора просто не са футболни фенове.

Истински фенове като дядо и внуче или цяло семейство просто не ходят на мачове. Вместо тях на стадионите идват хора, които искат да излеят агресията си. Ако човек чуе какви думи излизат от устите им, е наясно, че е по-добре да не води децата си на стадиона”, казва в типичния си откровен стил Хубчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20696

3

Новак

19.10 2019 в 15:59

В цялата тази дандания някой ще обясни ли какво означава “расистки”? Ако наречеш някой който краде “крадец” , това расизъм ли е? Ако кажеш на тъмнокож “негър”, пак се смята за расизъм макар да не влагаш никакъв негативен смисъл - просто дума. Но не е расизъм под измислен предлог да избиеш хиляди, да възпламенил гражданска война за да вземеш петрола - това е “демократизиране” на страната. Не е расизъм да създадеш истерия, че “българите идват да работят евтино и да ви оставят гладни” - спомнете си същата тази Британия когато паднаха ограниченията за пазара на труда. Тези хора отдавна са загубили правото да наименоват страната си “Велика”. Така като те генерализират, че заради няколко гамена цялата ни нация сме идиоти, така и ние можем да кажем,че заради английските пияници по курортите ни всички британци са отрепки.
Естествено, че има проблеми в България - така както има във всяка друга страна. Не му прави чест на Хубчев да говори така, особено след като заряза националния отбор по средата на квалификациите.
Проблемите в България са причинени от тоталното опростачване на управлението особено през последните 10 години. И за съжаление това е само началото. Вижте министъра на правосъдието и си направете сметка до къде е паднало управлението.

4245

2

rrr11

19.10 2019 в 15:44

Малко се е изхвълил как истински фенове въпбще не ходили на мач а само лумпени. Иначе расизъм има по цял свят не само в България. Тук даже е на много по-ниско ниво.

152

1

Socerez

19.10 2019 в 08:43

Браво на Хубчев, някой да го каже в прав текст! Дори като слушам мои познати, уж интелигентни хора, пак говорят расистки. Ромите много крадяли, А като ги питам кой в България е окрал най-много, българи или роми, и им дам примери с милиардите откраднати от политиците, изпадат в гневен ступор.