Петър Хубчев: Левски може да събере толкова много фенове и в пета дивизия

OFFNews 15 февруари 2020 в 17:37 2780 1

Треньорът на Левски Петър Хубчев заяви след равенството с ЦСКА (0:0), че не е доволен от представянето на "сините" през второто полувреме и допълни, че равенството е закономерно. Специалистът сподели и възхищението си от феновете на 26-кратините шампиони.

Дербито записа рекорд по посещаемост през новия век. Заслугата за това е основно на привържениците на Левски, които се мобилизираха в последните дни, за да помогнат на клуба си в тежката финансова ситуация след проблемите със собствениците му.

Трибуните откъм "синята" публика се пръскаха по шевовете, след като около 24 000 запалянковци се бяха настанили на седалките. Голяма част от тях пристигнаха с организирано шествие под наслов:"Левски, ти си всичко за нас".

"Този резултат не влизаше в нашите планове. Изиграхме прилично първо полувреме и въобще не сме доволни от второто полувреме. Няма нищо лошо да си признаем, че отстъпихме игрово на ЦСКА след почивката.

Наложиха се една-две непредвидени смени, което промени концепцията ни. Нямаше как да не повлияят, но затова са останалите футболисти, да вършат работата, която се изисква.

Такава атмосфера може да се види на малко места. В България - никъде. Шапки долу на тези хора и за начина, по който се държаха. Стават много големи неща в клуба, но до този момент никой няма право да се оправдава с това нещо.

Няма човек, който да знае как ще се развият нещата. Намерете един и ми го покажете. Да каже: "Това ще стане". Няма такъв. Има няколко отбора в България, които благодарение на фенската маса няма как да не съществуват. Познавам много отбори, които са играли в четвърто и пето ниво, а събират по 20 000. Левски е такъв", каза Хубчев.

Треньорът на ЦСКА Милош Крушчич пък остана доволен от представянето на своите футболисти, въпреки че отборът му не успя да победи Левски. "Черввените" бяха с човек повече на терена в последните 15 минути.

"Не съм доволен от резултата. Трябваше да бием. Бяхме по-добрият отбор, особено през второто полувреме. В началото му създадохме 2-3 отлични положения за гол. Имахме инициативата. Не ми хареса само как се представихме в последните минути, когато бяхме с човек повече на терена.

Нямахме и късмет. Трябваше повече да владеем топката накрая. Нищо лошо не мога да кажа за моите играчи. Благодаря им, искаха до последно да победят. Получи се зрелищен мач. Бяхме по-силни, но не вкарахме гол", каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови