Пената: Една точка е по-добра от загуба

OFFNews 08 април 2019 в 10:06 909 0

Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев даде оценката си за двете гостувания на "червените" на Лудогорец в Разград. През миналата седмица ЦСКА първо отстрани "орлите" за Купата на България, а след това постигна и 0:0 за първенството. Така разликата от три точки в класирането в полза на Лудогорец се запази.

"Точката е по-добра от загуба, но авансът остава за Лудогорец. Ако се бяха вкарали положенията от началото, щеше да даде спокойствие. Игровият план беше добър, но не се получи. При такива пропуски, обикновено се стига до загуба. Трябва да се отчете и друго - последните 2-3 седмици бяха много тежки за част от играчите, особено националите.

Треньорите трябваше да преценяват куп фактори - кой е във форма, който виси с картони...Отделно трябва да дебнеш съдиите във всеки мач дали свирят нормално. И в събота имаше такива момемнти. То е ясно, че въжето се дърпа отнякъде. Битката продължава с пълна сила. Сега е време за изводи. ЦСКА има нужда от още футболисти, за да има конкуренция и дълбочина в състава.

През лятото трябва да се добави нещо. За Купата имаме предимство срещу Ботев, тъй като сме домакин в реванша. Треньорите си знаят работата. В битка сме на два фронта, но нека не създаваме излишни ядове на Любо Пенев с големи очаквания. Той знае какво прави", коментира Пената пред "Тема Спорт". Той се изказва негативно за формата на първенството, тъй като според него с мачовете от втората осмица само се натоварвали медиите да си "чупят главата".

Пената разкрива също, че до половин месец ще стане по-ясно какво се случи с плановете за нов стадион на мястото на "Българска армия".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков