Павел Колев: До края на годината задълженията на Левски ще бъдат изчистени

OFFNews 20 октомври 2019 в 07:58 2033 0

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев заяви, че "сините" ще изплатят задълженията си към НАП до Нова година. Той разясни, че за 9 месеца ръководството на 26-кратните шампиони е погасило задължения към държавата в размер на около 3 милиона лева.

"Излязохме с официална декларация за запора на НАП. Няма никакви основания за притеснение. Информацията е поднесена тенденциозно и още в първото изречение има лъжа "заради неплащане към НАП". Няма забавени плащания към НАП. Има запор и не го крием. Бяхме наясно, че сметките, които открихме, ще бъдат запорирани.

До края на годината всичко това ще бъде изчистено. Истината е, че и днес дишаме спокойно финансово. Левски е един от най-изрядните платци и това могат да го потвърдят над 30-40 контрагенти. Нека някой излезе и каже, че не си е получил парите последните 7-8 месеци. Няма такъв.

В края на януари задълженията към НАП бяха над 8 млн. лева. Сага от документа се вижда, че са 5,47 млн. Виждате, че задълженията са намалени с 3 милиона.

Много труден мач, бе коментара на Павел Колев за вчерашния мач Левски-Арда, завършил 2:1. Спечелихме с характер и малко късмет. Има много време. Сезонът тепърва започва. Ясно е, че Левски е един от сериозните претенденти за титлата. Надявам се това да се запази до май. Имали сме и други случаи, в които до октомври-ноември има еуфория, а после зимуваме на 10 точки от върха.

Надявам се през паузата да намерим тези двама-трима футболисти, които да дадат повече опции на треньорите и да се конкурираме с Лудогорец.

Грандиозни промени не съм видял, освен че един от вицепрезидентите стана президент. Пожелавам успех на Михаил Касабов. Как гледам на оставката?! Като акт на понасяне на отговорност. В клубния футбол е невъзможно да се задържи някой на такава позиция толкова дълго време.

Клубовете трябва да решат - искат ли рестарт, или запазване на същата система. Не мога да коментирам кой трябва да е президент. Това не са въпроси от моите компетенции, каза Колев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови