Първо футболно дерби в Алепо след повече от 5 години бомбардировки

OFFNews 30 януари 2017 в 21:45 3359 0

Местно футболно дерби беше от особено значение през изминалия уикенд. В разкъсвания от война Алепо се игра за първи път организиран футбол след близо 5 години прекъсване. На терена Ал-Итихад победи 2:1 градския съперник Хюрия. 

В сирийския град нямаше организиран футбол от 2011 години насам, когато той беше разделен на две от армията и бунтовниците. Но миналия месец правителствените сили върнаха пълния контрол над Алепо.

Вратарят на победителите се оказа герой с няколко спасявания пред погледа на тежко въоръжени полицаи. Тревата беше кафява, а по трибуните имаше следи от бомби, но атмосферата си беше футболна. Единственото нетипично нещо беше огромен плакат на сирийският президент Башар Ал-Асад.

"Не мога да ви опиша чувството да играем отново на това игрище след 5 години", каза Оар Хамис от Итихад, "Сърцето ми бие толкова бързо, а не е почнала срещата".

Фирас от победените се оплака, че представянето на тима му е пострадало от пътуването до Алепо от Латикия, където отборът домакинстваше през настоящия сезон. "Но определено играем по-добре В Алепо. Когато сме на наш терен и пред наши фенове, всичко става по-добре", каза футболистът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови