Пари Сен Жермен и Ливърпул допълниха 1/4-финалите в Шампионската лига

OFFNews 11 март 2021 в 01:17 2019 0

Отборите на Пари Сен Жермен и Ливърпул станаха поредните 1/4-финалисти в Шампионската лига след изиграването на снощните мачове реванши от 1/8-финалите.

Пари Сен Жермен и Барселона приключиха при равенство 1:1 в реванша, игран във френската столица Париж.
Първата среща завърши с убедителен успех за парижани – 4:1, което до огромна степен предопредели крайния победител.

Младата звезда на парижани Килиан Мбапе откри от дузпа в 30-та минута, а асът на гостите Лионел Меси изравни след отличен шут от далеч в 37-та.

Ключовият момент в сблъсъка дойде в добавеното време на първата част, когато Меси пропусна дузпа, отсъдена за нарушение срещу Антоан Гризман.

Ливърпул пък спечели и втората среща с РБ Лайпциг, която отново се игра на стадион “Пушкаш Арена” в унгарската столица Будапеща поради коронавирусните рестрикции, наложени от Германия, с резултат 2:0. Английският тим наложи волята си през второто полувреме и стигна до два бързи гола в рамките на четири минути дело на Мохамед Салах и Садио Мане. Първата среща отново се игра в Будапеща и любопитното е, че завърши също 2:0 с голове на Салах и Сане.

Ливърпул и ПСЖ се присъединиха към Порто и Борусия Дортмунд, които вчера се класираха за последните осем, отстранявайки от надпреварата съответно Ювентус и Севиля.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!