Откриват стадион "Христо Ботев" на 29 април

OFFNews 20 април 2023 в 15:19 2418 0

Стадион

Снимка botevplovdiv.bg

"Канарчетата" ще се завърнат в дома си

Стадион „Христо Ботев“ ще бъде открит със специална програма и празничен концерт с участието на група „Д2“, Стефан Вълдобрев и ансамбъл „Тракия“.

Това обявиха на съвместна пресконференция от Община Пловдив и Ботев (Пловдив). Официалното откриване ще се състои на 29-и април преди двубоя между "канарчетата" и Левски, който е насрочен за 20:00 часа.

"Дългоочакван ден. Ден, важен за град Пловдив, не само за „жълто-черната“ общественост. Ако трябва да се върна по-назад, знаете, че стадионът бе започнат, след това бе замразен. Клубът се върна в своето родно място. Тук сме изживявали невероятни мигове, нека те да продължат и да се множат. Пловдив е най-спортният град и го заслужава. Нека всички се обединим и празникът да не спира. Пожелавам успех на клуба и на националния отбор, защото съм сигурен, че тук ще има мачове на националния отбор. Да си го завършим, както сме поели ангажимент, и да си го пазим. Това е много важно. Всичко е перфектно“, заяви кметът Здравко Димитров.

Собственикът на фирмата, отговаряща за строителството на „Колежа“ – Илиян Филипов, увери, че до края на годината стадионът ще бъде завършен в цялостния си вид по проект и ще може да получи лиценз от четвърта категория на УЕФА.

Прокуристът на Ботев Асен Караславов увери, че клубът ще стопанисва съоръжението по най-добрия начин и разкри, че в скоро време ще бъде назначен човек, който ще отговаря изцяло за стадион "Христо Ботев".

От Областната дирекция на МВР в Пловдив пък призоваха привържениците на Ботев да пристигнат по-рано на стадиона и да заемат навреме местата си, за да няма струпване на хора на входовете, които ще отворят в 17:15 часа в деня на мача. Директорът на ОДМВР - Пловдив старши-комисар Васил Костадинов допълни, че за гостуващите фенове на Левски ще има осигурен паркинг, който вероятно ще е на стадион "Локомотив".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови