Отборът на Бойко Борисов Витоша (Бистрица) влезе в елита

OFFNEWS 02 юни 2017 в 21:59 14529 0

Отборът на Витоша от софийското село Бистрица е новият член на Първа лига. Тимът достигна за първи път в историята си до елитен статус, след като победи с 1:0 в баража в Стара Загора отбора на Нефтохимик (Бургас).

Витоша (Бистрица) стана хит в последните години с факта, че в него картотека има премиерът Бойко Борисов, който дори е играл в няколко мача като аматьор с неговия екип, включително и в турнира за Купата на България през 2013 година.

В герой за момчетата на наставника Костадин Ангелов - Коце Лаптопа, се превърна единственият чужденец в състава - Пол Отофе, който реализира с глава в 58-та минута.

Така "бистришките тигри" станаха едва вторият отбор от село в България, който ще играе в елита. Преди време в елита се подвизаваше Олимпик от село Галата, а Конелиано от село Герман също се класира, но отстъпи лиценза си на едно от най-странните явления в българския футбол - Черноморец-Бургас София на Ивайло Дражев.

“Не съм мислил за селекция. Нямам представа как ще продължат нещата. Сега искам да си почина. Дори не знам къде ще играем в елита”, коментира развълнуваният треньор Костадин Ангелов след двубоя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!