Отборът на Бербатов е по-млад и бележи повече

ОFFNews 14 юни 2017 в 17:44 2567 0

Снимка Спортал

Роби Кийн и Берба са убийствен голов тандем

След броени часове на стадион „Васил Левски” отборите на Димитър Бербатов и Луиш Фиго ще премерят сили в благотворителен футболен мач. Събитието ще се случи със съдействието на генералния спонсор Първа инвестиционна банка, а важната новина е, че събраните финансови средства ще са в подкрепа на талантливите деца от Фондация „Димитър Бербатов”.

Продължават да излизат новини относно имената на футболистите, които ще вземат участие в грандиозното шоу, но за момента може да се каже, че United Stars на Бербатов са с едни гърди пред момчетата от All Stars на Фиго. Предстои по време на срещата да стане ясно дали физическата преднина на тима на българина ще се окаже проблем за конкурентния отбор.

All Stars на Фиго губят не само по брой изиграни мачове в исторически план, но и по отбелязани голове. Футболистите от тима на Бербатов могат да се похвалят с грандиозните 8954 мача зад гърба си срещу по-скромните 7790 в биографиите на противниците си.

Головата разлика отново определно е в полза на United Stars, които имат в кариерите си сумарно цели 1637 печеливши удара в противниковата футболната врата спрямо 1005 в отбора на Фиго.

Според мнения на експерти проблем пред отбора на Фиго може и да се окаже присъствието на Едвин ван дер Сар на вратата на противника. Вратарят се извисява на феноменалните 199 см., което определено би затруднило нападателите на All Stars в отбелязването на голове.

Вторият проблем би дошъл и от факта, че играчът с най-много отелязани голове - Роби Кийн, намира място в отбора на Бербатов. Кийн има вкарани 281 удара във вратата в клубни мачове и цели 68 за националния отбор на Ирландия.

Трудностите за футболистите на Фиго могат да дойдат и от възрастовата разлика между двата отбора. Средната възраст при съотборниците на Бербатов е с 2 години по-ниска от тази при футболистите от All Stars.

По-млади или с по-голям опит, важната новина е, че и двата отбора обещават да играят от сърце. Благодарение на Димитър Бербатов и Fibank, зрителите ще имат невероятната възможност да видят куп звезди на едно място, които ще изиграят един зрелищен двубой с добра кауза.

Интересен факт е, че и двата отбора имат по един носител на "Златна топка". За гостите, това е самият той, а в отбора на Бербатов престижната награда е на Христо Стоичков.

Вълнението по повод предстоящия благотворителен мач разширява мащаба си, като мнения изказват дори и астролози. Голяма част от футболистите и в двата отбора са представители на зодия Скорпион (петима от отбора на Фиго и трима от този на Бербатов).

За тази година хороскопът им вещае усилена борба с финансови проблеми и опасност от криза и фалит, но за сметка на това звездите са им начертали и много приключения. Вероятно едно от тях е именно мачът на 14 юни, домакин, на който ще е София.

Всички новини, любопитни моменти и снимки очаквайте от нашите репортери на стадиона. OFFNews ще ви направи съпричастни на шоуто!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови