От НКП на Левски обявиха кои ще бъдат на срещата с Борисов

OFFNews Последна промяна на 23 януари 2020 в 14:14 1307 0

От Националния клуб на привържениците на Левски разкриха кои ще са представители на фенските организации на срещата с премиера Бойко Борисов, която ще се състои в петък.

Повод за това е предложението на НФСБ за промени в Закона за хазарта, според които само държавният "Български спортен тотализатор" да може да организира лотарийни игри. Това означава закриване на частните "Национална лотария" и "Лотария България", контролирани от Васил Божков, който е собственик на Левски.

Това означава, че финансирането на "сините" може да бъде прекратено, ако бъдат приети промените в Закона за хазарта. Самият Божков вчера обяви официално, че няма да има финансовата възможност да издържа клуба, ако това се случи.

В случая целта на срещата с Борисов е премиерът да даде информация пред "синята" общност, ако бъдат приети промените, какви са плановете на държавата относно Левски.

Ето какво пишат от НКП:

"Уважаеми Левскари и представители на медиите,

Във връзка с огромния интерес към предстоящата среща с министър-председателя Бойко Борисов, Ви информираме, че "синята" общност ще бъде представлявана от четири организации на привържениците на най-обичания футболен клуб в България.

От страна на "Националния клуб на привържениците на Левски" на срещата ще отидат Степан Хиндлиян и членът на управителния съвет Димитър Костадинов.

Тръст "Синя България" ще се представлява от председателя Даниел Стрезов.

"Ултрас Левски" ще се представлява от председателя Адриан Петров.

Сдружение "Сини сърца" от председателя Илия Христов.

Резултатите от срещата ще бъдат оповестени след нейния край".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !