От Левски извадиха доказателства, че клубът е създаден през 1911 година (видео)

OFFNews 26 септември 2019 в 14:07 2017 0

Председателят на сдружение "Сини сърца" Илия Христов представи част от експонатите, които ще съставят експозицията с легендарни предмети от историята на Левски.

На официалното откриване, което ще се състои на 2 октомври от 19:14 часа, ще бъде показан учредителния протокол, който доказва, че клубът е основан на 10 май 1911 година.

Както е известно самата регистрация на отбора е от 24 май 1914 - датата, която се води за рождена на клуба.

"Сдружението притежава проткол №1 от 1911 година, но ще го покажем при откриването на експозицията. Той не е в най-доброто си състояние.

Там пише, че Левски е основна на 10 май 1911 година съгласно учредителния протокол", коментира Илия Христов, което е инициатор на осъществяването на проекта.

"Притежаваме над 200 документа, свързани с историята на Левски. 1911 година, има такъв протокол наистина сдружението го притежава.

Ще го покажем само в деня на откриването на експозицията, защото документът не е в най-доброто състояние. Ще ви покажа още документи и защо в един момент клубът започва да празнува през 1914 година.

Без съмнение - Левски е основан на 10 май 1911 година. Левски винаги е изповядвал ценности. Затова сме направили клубна експозиция, тя трябва да възпитава по някакъв начин.

Всеки да разбере какво е Левски. Левски е ценност. Левски изповядва точно определени ценности, които през години са забравени и потъпкани", допълни Христов.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Българинът от Украйна проф. Михаил Станчев в подкаста на OFFNews