Още лоши новини за футбола ни: почина Георги Марков

OFFNews 20 февруари 2018 в 15:04 11339 0

Поредна трагедия разтърси любителите на футбола. Почина бившият национал на България и настоящ спортен директор на Септември София Георги Марков. Преди около месец - на 20 януари, той навърши 46 години.

Точно преди 3 години, през февруари, Марков получи инфаркт на лагера на Локомотив София в турския курорт Анталия. Тогава Георги беше изпълнителен директор на "червено-черните".

Георги Славев Марков е роден през 1972 година в село Ощава, област Благоевград. Започва да играе футбол в школата на Пирин Гоце Делчев. В началото на кариерата си играе като нападател, но впоследствие е преквалифициран на защитник.

В богатата си кариера е играл за Ботев Пловдив, Локомотив София, Левски, Трабзонспор и Ерготелис. Има повече от 300 мача в елита на футбола ни.

За националния отбор на България Марков записва 36 мача, като единственият му гол с фланелката на "трикольорите" е повече от запомнящ се. На 9 юни 1999 година бранителят се разписва във вратата на Англия при домакинското равенство 1:1.

Историческият сблъсък на "Армията" е и последният официален двубой на легендата Христо Стоичков с екипа на "лъвовете", като именно Камата сложи топката на главата на Жоро Марков. Марков е двукратен шампион с Левски през 2001 и 2002 година, трикратен носител на купата - 2002, 2003 и 2005 година.

Така в рамките само на два дни след Павел Панов още един бивш футболист напусна белия свят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови