Още клубове застанаха зад кандидатурата на Бербатов за шеф на БФС

OFFNews 01 февруари 2022 в 16:21 4549 0

Четири аматьорски клуба издигнаха почти едновременно кандидатурата на Димитър Бербатов за президент на БФС на предстоящия конгрес на централата на 18-и март.

Това ще бъде втори изборен конгрес в българския футбол само в рамките на пет месеца, след като предишния на 12-и октомври беше спечелен от настоящия президент на централата Борислав Михайлов. От опозицията и екипа на Димитър Бербатов обаче имаха претенции, че изборът не е направен честно, прозрачно и коректно.

Конгресът на 18-и март беше насрочен като изборен от ръководството на БФС и с него реално се слага край на четиригодишния мандат на Михайлов.

Четирите други клуба, освен Черногорец (Ноевци), са Пирин (Гоце Делчев), Балкан (Варвара, област Пазарджик), Победа 2013 (Орландовци, София-град) и ФК Дреновец (област Видин).

"Ние от ФК БАЛКАН ВАРВАРА заявяваме, че ще издигнем кандидатурата на ДИМИТЪР БЕРБАТОВ за президент на БФС на предстоящия изборен конгрес на 18.03.2022 год. Обявяваме се за цялостна промяна в българския футбол и вярваме, че Димитър Бербатов и неговият екип са хората, способни да я осъществят!", се казва във фейсбук-страницата на Балкан (Варвара), който е на 1-о място в Областната група на Пазарджик.

"Ние от ФК Победа 2013 (Орландовци), заявяваме, че ще издигнем кандидатурата на Димитър Бербатов и неговият екип за президент на БФС на предстоящия изборен конгрес на 18 март 2022 г. !

Обявяваме се за цялостна промяна в българския футбол и вярваме, че Димитър Бербатов, Стилиян Петров, Мартин Петров и екипът с тях са хората, способни да я осъществят! Вярваме в промяната и добрите намерения! Вярваме, че българският футбол има шанс да реализира потенциала на следващите поколения!", пише в сайта на клуба от столичния квартал.

В същия стил са и изявленията на Дреновец и Пирин (ГД) на техните фейсбук-страници.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!