Бербатов: Конгресът на БФС през март ще бъде изборен

OFFNews 21 декември 2021 в 19:02 2541 0

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов обяви, че Конгресът на централата през март 2022 ще бъде изборен. Това потвърди бившият национал във Фейсбук. 309 са декларациите, събрани до 20 декември, за това Конгресът на БФС да бъде изборен и да премине по конкретен дневен ред. Той добави, че броят на декларациите ще бъде още по-голям.

Пълен текст на изявлението:

„Към футболната общественост в България - Конгресът на БФС през март 2022 г. ще бъде изборен!

309 са декларациите, събрани до 20 декември 2021 г. за това Конгресът на БФС през март 2022 г. да бъде изборен и да премине по конкретен дневен ред. Промяната в ръководството на футболния съюз идва и е неизбежна. Продължаваме да работим и броят на декларациите ще бъде още по-голям. Работим по Устава на БФС и по закона.

Знаем и за писмата, които БФС събира чрез зоналните ръководители. Писма, които нямат никаква юридическа стойност. Огромен брой от клубовете в страната се съветваха с нас какво да правят. Истината е, че страха от това как БФС ще реагира спрямо инакомислещите все още го има. Клубовете се притесняват, че може да започне чистка и изключване на клубове, подкрепили “Промяната” и нашия екип.

На всички казахме да подписват тези писма - че нямат отношение към правата им относно редовния конгрес, че там ще могат да сменят ръководството на футболната централа. Сега от БФС ще извадят 300-400 от тези писма и ще се опитат да ги представят като директна подкрепа за тях.

Клубовете обаче няма да им повярват, защото знаят, че зад тези писма не стои истинска подкрепа, а само финтиране на апарата на БФС. Нека в централата в Бояна си живеят с тази заблуда, ако въобще й вярват. На конгреса ще се сблъскат с реалноста.

(Р)Еволюцията идва!“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови