Опашкар от турския елит си хареса голмайстора на Левски

OFFNews 28 декември 2018 в 10:31 1101 0

Отборът от турската Сюпер лиг - Ерзурум ББ е с интерес към нападателя на Левски Станислав Костов, пише "Тема Спорт".

Тимът от южната ни съседка е закъсал. Намира се на 16-о място в първенството (първото под чертата с изпадащите), и иска да се подсили по време на зимната пауза. След 17 изиграни кръга отборът има едва 16 точки, постигнати с 3 победи и 7 равенства.

Най-големият проблем на Ерзурум е отбелязването на голове - има само 16 реализирани попадения. Именно това искат да подобрят от треньорския щаб в предстоящия трансферен прозорец. Интересното е, че през есента Костов също вкара 16 гола за Левски, но той бе на терена в 20 мача от Първа лига.

Няма да е голяма изненада, ако "сините" се разделят с най-добрия си стрелец през следващия месец. Негова продажба ще донесе свежи средства на клуба. Такива са нужни, защото до 28 февруари сините трябва да погасят задължения в размер на около 2 милиона лева. Не го ли направят, УЕФА ще ги спре от участие в евротурнирите.

Причината е, че от "Герена" са нарушили финансовия феърплей. Освен това клубът бе глобен от международната централа със 100 хиляди евро. Интерес към Костов има и от полски тимове, както и от такива от бившите съветски републики.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!