Официално: Уейн Руни вече е играещ помощник-треньор на Дарби Каунти

OFFNews 06 август 2019 в 18:23 4632 0

Легендата на Манчестър Юнайтед и английския национален отбор Уейн Руни вече е играещ помощник-треньор на втородивизионния английски отбор Дарби Каунти, съобщиха от клуба.

33-годишният футболист ще влезе в щаба на мениджъра Филип Коку от януари 2020 година. Рекордьорът по голове за Манчестър Юнайтед и националния отбор на Англия се обвързва с Дарби за сезон и половина.

До края на годината нападателят ще остане в състава на американския Ди Си Юнайтед, за който играе от лятото на миналата година.

Руни очевидно тръгва по пътя на настоящия мениджър на Челси Франк Лампард, който миналия сезон бе близо да вкара Дарби във Висшата лига.

Междувременно стана ясно, че друг английски ветеран - Гари Кейхил официално стана част от Кристъл Палас, подписвайки договор за 2 години.

33-годишният защитник идва при "oрлите" като свободен агент след 7 сезона и половина в Челси, където обаче почти не играеше през миналата кампания.

"Желанието ми е да удължа кариерата си колкото мога и мисля, че съм в отлична форма. Ще дам всичко от себе си за отбора и се надявам, че ще зарадвам мениджъра, съотборниците си и феновете", каза Кейхил.

"Много съм радостен, че Гари се присъедини към нас. Той е страхотен футболист, с много опит и го познавам добре от работата си в националния отбор. Зная, че ще бъде ценно попълнение за нас и съм щастлив от предстоящата ни работа", сподели мениджърът на Палас Рой Ходжсън.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови