Oфициално: Любо Пенев е новият треньор на ЦСКА

OFFNews 08 февруари 2019 в 12:17 1898 0

Любослав Пенев вече е новият треньор на ЦСКА. Специалистът бе представен на официална пресконференция от директора на "червените" Пламен Марков.

Договорът на специалистът е за 1,5 години. Помощници на Пенев ще са Пабло Караско, Добри Митов и Даниел Моралес. Това се случва ден, след като Нестор Ел Маестро изненадващо напусна "армейците".

"Причината за смяната на треньора са резултатите, които не задоволяват ръководството и феновете. Друга причина няма", обяви Марков.

Пенев пък сподели, че целта му е да повдигне нивото на "червените". 

"Решението го взех много бързо. Това е ЦСКА. Любимият ми отбор. Ясно е какво бих отговорил винаги. Добри Митов, Дани Моралес, Караско и Любо Пенев, разбира се. Това са новите имена сред треньорите. Другите си остават. Ред, дисциплина и организация! Това е решението. Няма да имат футболистите проблеми с треньора вече. Това беше.

Ще работим за надграждане. Няма да навлизам в детайли. За всички, които обичат ЦСКА - има само една цел и тя е титлата. Ние ще сме силен отбор, с който всички ще трябва да се съобразяват. Тези 4 точки изоставане от върха не са чак толкова трудни за наваксване, защото предстоят доста мачове на всички отбори, а има и директни сблъсъци с конкурентите.

Работим и по привличането на нови футболисти на различни постове. Имаме време до края на февруари, а иначе колкото повече конкуренция има - толкова по-добре за треньора. Няма да караме никой на сила да идва или да играе за ЦСКА. Но, ако влезе в отбора, значи трябва да дава абсолютно всичко от себе си, независимо дали е на мач или на тренировка. Ще обърна внимание и на младите, но те трябва да показват постоянна форма. Тук, на "Армията", фланелката тежи много и публиката е взискателна.

Редно е правилата да са за всички отбори. Да има равни начала, но това не е тема, която трябва да разискваме в момента. Най-важното в момента обаче е какво ще направим ние през този пролетен дял на първенството", каза Пенев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови