Обидени кипърци режат Петев, искат си 567 000 евро

OFFNews 28 март 2018 в 18:17 4631 0

Тежки облаци са надвиснали над главата на българския треньор Ивайло Петев, който беше уволнен от кипърския Омония Никозия за уронване на престижа на клуба.

Пред родна медия популярният с прозвището Кмета на Баховица треньор сподели съмнения, че част от футболистите му играят симулативно и от думите му беше произведена сензацията, че Омония участва в черно тото.

От клуба реагираха светкавично и изгониха треньора и го заплашват със съд. Според медиите в Кипър Петев е търсил начин да го избегне и е бил готов да сключи извънсъдебно споразумение, но ръководството на кипърците категорично е отказало. Това съобщава изданието Sport-FM, позовавайки се на адвокатите на родния специалист.

"Все още не е имало официален контакт между г-н Петев и Омония и затова той не иска да коментира темата. Всичко ще се реши в съда. Все пак съм оторизиран от него да кажа, че ако от клуба пожелаят, ние сме готови да преговаряме за извънсъдебно споразумение", споделя адвокатът на Петев Панос Пафитис пред местно издание.

Българският адвокат на Петев също е бил потърсен от въпросното издание, като той е отговорил, че от Омония категорично не искали да се споразумеят с доскорошния си треньор извън съда и изходът на битката е оставен изцяло в ръцете на правосъдната система в Кипър.

Шефовете на "детелините" съдят Петев за 576 хиляди евро. Сумата е внушителна дори за бившия национален селекционер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови