Ивайло Петев мълчи на пресконференция, съдът е неизбежен

OFFNews 22 март 2018 в 22:55 3916 0

Българският треньор Ивайло Петев свика пресконференция в Никозия, за да обясни случващото се между него и клуба Омония.

Бившият национален селекционер отстъпи думата на своя адвокат Панос Пафитис, който обясни ситуацията около българина, който беше уволнен след изказванията си пред българска медия по адрес на трима играчи на Омония, за които намекна, че може да са участвали в черно тото.

"За черно ли, за бяло ли, вие се сещайте... Аз нищо не казвам... Само ще ви кажа едно – на славния тим на Омония в момента му е останало само името... Но това не е всичко. Аз имам съмнения в още трима от отбора. И ще видим какво ще се случи", каза Петев преди пет дни в интервю.

Тези негови думи предизвикаха истинска буря в Кипър. От клуба обявиха, че ще заведат дело срещу него.
"Това, което Петев иска да ви съобщи е, че той днес се яви в полицията, за да отговори на въпросите на властите за случилото се. Бяха ни цитирани негови изявления пред българска медия, които са били перифразирани", започна Пафитис.

"Призоваваме ви да оставим нещата, както са си за доброто на Омония. Също така нека да оставим играчите да се концентрират върху тренировките. Отговорните за случилото се ще се съберат и ще разрешат проблема. Петев уважава историята на Омония и иска да запази добрия тон, но това не значи, че проявява слабост", каза още адвокатът на българина.

"В момента текат няколко дела. Към момента не бихме могли да коментираме, тъй като няма да е редно. Това са въпроси, които ще се решат в съда", допълни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови