Нов скандал разтърси турския футбол

OFFNews 20 декември 2023 в 10:29 1801 0

Турция

Снимка Getty Images

Скандалите в Турция продължават

Турският елитен тим Истанбулспор напусна терена в знак на протест срещу съдийски отсъждания в срещата от 17-ия кръг срещу Трабзонспор, а в основно действащо лице се превърна президентът Еджмел Фаик Саръалиоглу. Именно бизнесменът нахлу на терена и започна да призовава своите футболисти да излизат.

Към този момент резултатът беше 2:1 за гостите от Трабзонспор, след като Пол Онуачу се беше разписал. Преди попадението обаче Флориан Лошай остана на земята в наказателното поле на Трабзонспор. Реферът Али Шансалан беше близо до позицията на Лошай от Истанбулспор, който чакаше дузпа. Той обаче остави играта да продължи, зачете гола, отбелязан от гостите, като преди това го прегледа с помощта на системата за видеоповторения (ВАР).

След решението за гола президентът на Истанбулспор Фаик Сариалиоглу слезе на терена и подкани играчите си да тръгнат към съблекалнята. След това на терена слязоха още ръководители на двата отбора и други длъжностни лица, а играчите се прибраха. Въпреки че някои футболисти изчакаха известно време мачът да бъде подновен, това не се случи и срещата бе спряна в 74-ата минута. Връщайки се от съблекалнята, Мехмет Йешил от Истанбулспор се ръкува с реферите и заяви, че няма да излязат на терена. Съдиите също отидоха в съблекалнята след този инцидент.

Трябва да се отбележи, че турските играчи приеха решението на президента без да спорят с него, докато чужденците отказваха да се съобразят и искаха срещата да се доиграе. Един от футболистите дори падна на колене на терена пред президента, за да го моли да не вади отбора.

Инцидентът се случва в първия ден, след като първенството беше подновено след принудителна пауза заради друг инцидент. Миналата седмица президентът на Анкарагюджу нахлу на терена и удари с юмруци в главата съдията Халил Умут Мелек по време на срещата с Ризеспор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки