Нидерландия се присъедини към Италия на 1/8-финалите

OFFNews 18 юни 2021 в 00:25 1134 0

Снимка Getty Images

Нидерландия стана вторият сигурен 1/8-финалист на Евро 2020 след изиграването на мачовете от втория кръг в група С, след като победи Австрия с 2:0.

На „Йохан Кройф Арена“ в Амстердам домакините започнаха по мечтан начин, след като поведоха в резултата след само девет минути игра. Дензъл Дъмфрис, който донесе успеха срещу Украйна в откриващия двубой на „лалетата“ на първенството, бе настъпен от Дейвид Алаба в наказателното поле.

Израелският главен съдия Орел Гринфелд първоначално не отсъди най-тежкото наказание във футбола, но след проверка на монитора край страничната линия, посочи към бялата точка. Зад топката застана Мемфис Депай, който със силен и остър удар преодоля стража на австрийците Даниел Бахман.

"Лалетата" пропуснаха много възможности да увеличат аванса си, но закономерното се случи в 67-та минута, когато Дъмфрис отбеляза от близка дистанция втория си гол в също толкова срещи. Десният бек на „лалетата“ оползотвори подаването на влезлия малко преди това Дониел Мален.

В другия мач от групата Украйна спечели с 2:1 срещу Северна Македония и увеличи шансовете си за продължаване напред. Всичко ще се реши в последния кръг в неделя, когато селекцията на Андрий Шевченко се изправя срещу Австрия.

В двубой от група В пък Белгия обърна Дания от 0:1 до 2:1 и също направи голям крачка към осминафиналите. В групата са още Финландия и Русия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!