Няма да е изненада: Ман Сити измъква Меси с 400 милиона евро

OFFNews 09 октомври 2017 в 15:10 2673 0

Меси пристига на летището в Еквадор, обкръжен от солидна охрана

Което не става с пари, става с много пари. Ама много, когато говорим за пари, които извират буквално от пясъка. Шейховете от Манчестър Сити са на път да измъкнат Лео Меси от Барселона още тази зима. За целта са приготвили 400 милиона евро, с които да развалят договора на аржентинеца. Новината е на испанския вестник  "АС".

Контрактът на гения приключва идното лято. Това означава, че той може да подпише без нито стотинка компенсация още зимата. И Барса няма много място и време за маневри.

Президентът на каталунците се изрепчи наскоро, че договорът на Меси за още 5 години вече е факт и феновете няма за какво да се тревожат. Според медията обаче това въобще не отговаря на истината. Двете страни не са се разбрали по още куп точки.

Затова от Сити вече са провели няколко разговора с аса на Барса. Основният коз е присъствието на Пеп Гуардиола в английския гранд. Мениджърът беше в отлични отношения с Лео в Барса. Двамата продължават да се чуват.

Точно тези дни на Меси едва ли му е до договор. Той пристигна в Еквадор с националите на Аржентина за последен мач от зона "Южна Америка". "Гаучосите" са много близо да пропуснат първо Световно първенство по футбол от 1970 година насам.

Меси, Дибала и компания се нуждаят само от победа като гост на един от най-високите стадиони в света - 2782 метра. Аржентина за момента е шеста с 25 точки, колкото има и петият Перу. Бразилия отдавна взе билетите към Русия и води с 38 точки. Лидерът приема третия Чили (26) и може да помогне на големия съперник.

В друг кървав мач Перу посреща четвъртия Колумбия (също 26 точки). Вторият Уругвай (28) изглежда сравнително спокоен, тъй като е домакин на слабака Боливия.  Припомняме, на Мондиал отиват първите 4 отбора, а петият ще играе бараж с Нова Зеландия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови