Напусна ни изтъкнатият съдия Георги Цветанов

OFFNews 07 март 2019 в 12:53 2120 0

Поредна тъжна новина споходи българския футбол. На 72-годишна възраст почина известният съдия и ръководител Георги Цветанов, информираха от БФС.

Обичаният от поколения рефери бате Гошо си отиде от този свят след кратко боледуване. До последно бе обграден от семейството си, от децата и внуците си - хората, които обичаше най-много, макар да обичаше всички.

До последно демонстрираше присъщата си жизнерадост, чувство за хумор и кроеше планове за срещи с приятели.

Роденият на 12 август 1946 г. Георги Цветанов е завършил бившия ВИФ с направление Педагогика. Работил е дълги година в отдел „Пропаганда“ на БСФС.

Цветанов става футболен съдия през 1971 г. До края на кариерата си през 1994 г. е свирил точно 100 мача в „А“ група. След това като ръководител на столичните съдии и член на Националната съдийска комисия е дал път на стотици рефери, сред които всички най-големи имена през последните 20 години.

Всички ще запомним Георги Цветанов като уникално добър човек - винаги душата на компанията. Поколения съдии и футболни деятели ще си спомнят безбройните срещи с Цветанов в столичното кафене „Грациани“ и след това в неговия магазин на ул. „Искър“.

Георги Цветанов обичаше живота и никога не загуби чувството си за хумор и своя голям оптимизъм. Дори в последните дни той поискал от съпругата си Радка на неговото погребение да свирят няколко оркестъра и никой да не плаче.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови