МВР: Мачът в Бистрица между ЦСКА 1948 и ЦСКА-София не е безопасен за хората

OFFNews 09 март 2023 в 18:42 2737 0

Мач

Снимка Пиксабей

За 12 март е предвиден мачът между ЦСКА 1948 и ЦСКА-София

"За 12 март е предвидена футболна среща между отборите на ПФК ЦСКА 1948 и ПФК ЦСКА-София, която е планирана да се проведе на стадион „Витоша" в село Бистрица. След детайлен анализ на факторите - капацитет на селището, на спортното съоръжение, очаквано масово посещение от зрители, от МВР е преценено, че мероприятието носи висока степен на риск от нарушаване на обществения ред и безопасността на гражданите."

Това становище е представено на заседание на междуведомствената експертна работна група, включваща представители на ГДНП и БФС за определяне на степента на риск на срещите от футболните първенства и турнирите в България, проведена на 6 март.

По същата причина от ръководството на СДВР на 6 март е изпратено писмо до Българския футболен съюз, последвано от друго, изпратено на 8 март от ръководството на ГДНП. И в двете писма се заявява позицията "подобни футболни двубои да се провеждат на съоръжения, отговарящи на регламента за рискови срещи, което би позволило гарантиране на сигурността на гражданите и обществения ред".

Същата позиция е изразена и от ръководствата на двете дирекции на среща с БФС, проведена днес, като протоколът от срещата на муждуведомствената група е подписан с „особено мнение" от представителите на ГДНП-МВР.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Българинът от Украйна проф. Михаил Станчев в подкаста на OFFNews