Мотивът за атаката срещу Борусия не бил тероризъм, а алчност

OFFNews 21 април 2017 в 12:40 1817 0

Финансова облага, а не радикален ислям е бил мотивът на нападателя срещу автобуса на Борусия Дортмунд, установи германското разследване, съобщи Би Би Си.

28-годишният руснак Сергей В. бе арестуван за нападението преди първия 1/4-финален мач от Шампионската лига срещу Монако преди малко повече от седмица.

Предполагаемият извършител искал да убие колкото се може повече футболисти от Борусия, което да понижи цената на акциите на германския клуб и да му донесе дивиденти на борсата.

Сергей, който има и германско гражданство, е заподозрян и в съучастничество в 20 убийства. Мъжът е арестуван, след като полицията се натъкнала на странни факти при разпитите на служителите в хотела, където бе отседнал тимът на Борусия и близо до който стана инцидентът.

Там бил настанен и Сергей В.

Според специалните части от GSG 9 Сергей В. задействал експлозива с дистанционно от хотелската си стая. Руснакът настоял за стая с изглед към улицата, което допълнително усъмнило разследващите лица. Друг необичаен момент е, че по време на евакуацията на хотела, Сергей В. спокойно продължил да вечеря в ресторанта на хотела.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови